игуменъ Варнава (varnava_mp) wrote,
игуменъ Варнава
varnava_mp

"Пособивый, Господи, кроткому Давиду..." (к уходящему празднику)

http://www.ruskalendar.ru/upload/iblock/c5f/c5fc7a5b7a3f305f581189bc9697ed19.jpg                 Тропа́рь, гла́съ 1: Болѣ́зньми святы́хъ, и́миже о Тебѣ́ пострада́ша, умоле́нъ бу́ди, Го́споди, и вся́ на́ша болѣ́зни исцѣли́, Человѣколю́бче, мо́лимся.
                Сла́ва, и ны́нѣ, гла́съ то́йже: Спаси́, Го́споди, лю́ди Твоя́ и благослови́ достоя́ніе Твое́, побѣ́ды Благовѣ́рному Импера́тору на́шему [и́мярекъ], на сопроти́вныя да́руя и Твое́ сохраня́я Кресто́мъ Твои́мъ жи́тельство.
                На хвали́техъ стихи́ры...Гла́съ 5: Иже зако́на храни́теліе и Соломонíи сы́нове, на суди́щи стра́ждуще, ко Антіо́ху вопія́ху: мы́, Антіо́ше, за оте́ческій зако́нъ терпи́мъ. Не отлучи́тъ же на́съ ни о́гнь, ни ме́чь, ни звѣ́ріе, ни ра́ны, но вку́пѣ у́мремъ съ ма́терію ста́рицею и учи́телемъ отце́мъ, живу́ще и сра́дующеся въ неконча́емыя вѣ́ки.

https://grethaoost.files.wordpress.com/2013/10/david_and_goliath.jpg?w=525&h=335              Сла́ва, гла́съ 4: На Маккаве́и собра́вшуюся ра́ть, пріиди́те, у́зримъ, вѣ́рніи, му́жество: мучи́тель бо ца́рь, вся́ язы́ки удержа́въ, держи́мь бѣ́яше отъ ста́рца и дѣте́й седьми́ и еди́ныя жены́. Тѣ́мже моли́твами и́хъ, Бо́же, поми́луй на́съ.
           И ны́нѣ, Креста́, гла́съ то́йже: Пособи́вый, Го́споди, кро́ткому Дави́ду покори́ти иноплеме́нника, Вѣ́рному на́шему Импера́тору [и́мярекъ] спобо́рствуй, и ору́жіемъ Креста́ низложи́ враги́ на́ша. Покажи́, Благоутро́бне, на на́съ дре́внія ми́лости Твоя́, и да разумѣ́ютъ вои́стинну, я́ко Ты́ еси́ Бо́гъ, и, на Тя́ надѣ́ющіися, побѣжда́емъ, моля́щіися обы́чно Пречи́стѣй Твое́й Ма́тери, дарова́тися на́мъ ве́ліей ми́лости.
Tags: дореволюцiонные тексты, месяцесловъ, молимся вместе, святые
Subscribe
promo varnava_mp march 14, 2013 21:13 77
Buy for 10 tokens
По мнению большинства историков, мы можем более или менее достоверно судить об истории Руси, начиная с периода правления Петра I, хотя в наших знаниях и о том времени есть немало пробелов. Что же касается правления его отца, Алексея Михайловича (1629–1676 гг.), то оно окружено…
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments